Hoe voorkom je een rattenplaag?

Je kunt heel veel doen tegen overlast van ratten. Het probleem is vaak dat jij wel iets doet, en een ander niet. Je kunt je tuin nog zo schoon houden, maar als de buren brood strooien, kippen of konijnen hebben, dan heeft jouw actie weinig zin. Het is dan zaak dat je je huis goed gaat beschermen tegen deze beesten. Je kunt ook middels een buurtcomité gezamenlijk actie ondernemen. Gezamenlijk actie ondernemen en optreden tegen ratten werkt altijd beter. 

Alle ziekteverwekkende bacteriën en virussen die ratten verspreiden zijn erg gevaarlijk. Om nog maar niet te praten over het gevaar dat hun gedrag met zich meebrengt. Het enige wat ze hoeven te doen is aan een netsnoer (elektra) te knagen om een ​​heel huis tot de grond toe af te branden. Dat is wat je echt niet wilt meemaken!!

Vanwege de vele risico’s die een rattenplaag met zich meebrengt, wil ik je graag als professioneel ongediertebestrijder een paar tips geven om de kans op een rattenplaag te minimaliseren:

  • Gooi afval altijd in een afgesloten vuilniszak en gooi de vuilniszakken meteen weg.
  • Voorkom gaten of scheuren in je huis, houd daarbij altijd rekening met muizen. Als muizen er niet meer doorheen kunnen, dan kunnen ratten er zeker niet meer doorheen. Een rat kan door een opening van een 12mm kruipen.
  • Zet zo min mogelijk rommel in en om je huis zodat ratten geen comfortabel onderkomen kunnen vinden.
  • Heb een hond of een kat. Deze kunnen de rat wegjagen als een kwaadaardige indringer.
  • Let op tekenen die wijzen op een rattenplaag. Zo ben je altijd op tijd bij. Hieronder heb ik de tien belangrijkste kenmerken voor je samengevat.